گسترش تجارت پولاد تکین طلا
Image default
آهن اسفنجی وبلاگ

قیمت روز آهن اسفنجی|نرخ آهن اسفنجی امروز|خرید آهن اسفنجی

پولاد تکین طلا تامین کننده آهن اسفنجی , گندله آهن , فرو سیلیکومنگنز , ضایعات آهن , شمش فولاد و میلگرد

قیمت روز آهن اسفنجی |نرخ آهن اسفنجی امروز |خرید آهن اسفنجی

پولاد تکین طلا مرکز خرید و فروش و ارائه روزانه لیست قیمت روز آهن اسفنجی کارخانجات فولاد گل گهر ، میانه ، شادگان ، نی ریز ، ماهان ، کرمان ، بافت ، فولاد سیرجان با قیمت روز و تحویل درب کارخانه مبدا یا مقصد ، با نرخ روز آهن اسفنجی و قیمت های فوق رقابتی

قیمت روز آهن اسفنجی

آماده عقد قرارداد با کارخانجات و صنایع تولیدی جهت تامین ضایعات آهن در اسرع وقت و پایین ترین قیمت :

نرخ روز و قیمت آهن اسفنجی  امروز :

امروز نرخ آهن اسفنجی بر حسب قیمت شمش فولاد خوزستان محاسبه می شود و تقریبا 50 درصد از سهم آن قایل محاسبه می باشد .قیمت محصولاتی مثل گندله  آهن یا قیمت آهن اسفنجی و کنسانتره ی آهن بر حسب نرخ روز شمش فولاد خوزستان تعیین می شود.

افزایش تولید آهن اسفنجی
آهن پولاد تکین مرکز خرید و فروش انواع آهن اسفنجی

مدت زمان اعتبار قیمت های روز آهن اسفنجی:

زمانی که قیمت گذاری صورت گیرد در این صورت این قیمت تنها تا چند روز اعتبار خواهد داشت این که بخواهیم تخمین بزنیم قیمت اعلام شده تا چند روز اعتبار خواهد داشت بایستی به شرایط بازار در زمینه ی فولاد و آهن اسفنجی توجه کرد همه چیز بستگی به شرایط این بازار دارد.

 اگر در بازار  فولاد و آهن از ثبات نسبی برخوردار باشیم به راحتی با خیال راحت می توانیم معاملات خود را انجام دهیم زیرا قیمت ها تا چند روزی ثابت خواهد بود و نرخ ها را می توان با اعتبار زمانی بالاتری اعلام کرد در صورت وجود نوسانات در بازار فولاد و آهن قیمت ها به صورت روزانه به خریداران و فروشندگان اعلام می گردد.

نحوه قیمت گذاری بر آهن اسفنجی:

شاخص قیمت گذاری بر آهن اسفنجی و تولیدات بالا دستی  طبق مطلب فوق الذکر,  قیمت روز شمش فولاد خوزستان می باشد. این شاخص علاوه بر این که در کشور ایران ملاک مهمی می باشد بلکه این شاخص مبنای مناسبی برای تعیین قیمت در کل جهان می باشد. البته خوب است بدانیم با وجود این که شاخص ها یکسان است اما قیمت نهایی می تواند ما بین قیمت داخلی در کشورمان با قیمت در سایر نقاط جهان اندکی متفاوت تر باشد.

نرخ کنسانتره ی آهن 4/23 % کمتر از قیمت بیلت فولاد در تانگشان کشور چین می باشد. در بازار کشور ایران این نسبت به عددی حدود 13% می رسد اما این درصد اصلاحیه ای داشته که در سال های اخیر این خصوصا در سال 1398 یا سال 2019 میلادی چیزی در حدود 16% افزایش قیمت داشته است علاوه برآن امروزه نرخ گندله ی آهن  در بازار جهانی 27% قیمت بیلت تانگشان در کشور چین می باشد .

برای مثال این نسبت را در کشور ایران خواهیم دید که به اندازه ی 5/21 درصد رسیده که بعد از اعمال اصلاحیه ای به مقدار حدود 5/23 درصد افزایش داشته  است .

همچنین نسبت اخیر اعلام شده و مصوبی که برای نرخ قیمت آهن اسفنجی ذکر شد چیزی حدود 50 درصد نرخ شمش فخوز می باشد.این مقداری که ذکر شد بسیار دقیق نمی باشد زیرا مقدار اعلامی معمولا حدودی می باشد در اکثر مواقع چیزی که در بازار اعلام می شود قیمت آهن اسفنجی در حدود 53 الی 52 درصد متغیر می باشد و این نسبت به شمش فولاد می باشد.

با توجه به این که نرخ شمش فولاد خوزستان ملاکی برای قیمت روز آهن اسفنجی است و اگر نوسان وجود داشته باشد و قیمت بیلت تغییر پیدا کند به دنبال آن قیمت آهن اسفنجی نیز دارای نوسان خواهد بود. اگر به صورت نسبی قیمت آهن اسفنجی دارای ثبات شود به دنبال آن قیمت آهن اسفنجی نیز ثبات خود را می تواند حفظ کند.

کارخانه ی تولید آهن اسفنجی :

تعریف آهن اسفنجی:

اگر سنگ آهن را  طی چند مرحله تولید و آماده سازی  و  فراوری کنند آهن اسفنجی تولید می شود . از آهن اسفنجی  برای  شارژ کوره های قوس الکتریکی و کوره های القایی به عنوان ماده ی اولیه استفاده می شود.

در کوره های قوس الکتریکی و کوره های القایی نمی توان از سنگ آهن دانه بندی شده استفاده کرد زیرا این نوع سنگ ها درصد خلوصی در حدود 50 تا 65 درصد دارند .

همچنین امکان استفاده از گندله ی آهن نیز برای شارژ کوره ها وجود ندارد زیرا مقدار خلوص گندله ی سنگ آهن در حدود 64 تا 69 درصد است اما از این نوع مواد می توان در کوره های بلند استفاده کرد . بالا بودن میزان ناخالصی درگندله و سنگ آهن شاهدی براین مدعاست.

ماده ی اولیه ی محبوب برای کوره های قوس الکتریکی و القایی قراضه ی آهن آلات و ضایعات آهن می باشد. آهن قراضه درصد خلوص بسیار بالایی دارد ولی چون آهن قراضه از نظر قیمت بسیار گران می باشد و ظرفیت بالایی برای این که بتوانیم تامین کنیم وجود ندارد از سنگ آهن خام برای این کوره ها استفاده می شود.

برای این که بتوانیم از سنگ آهن خام برای شارژ کوره ها استفاده کنیم بایستی یکسری آماده سازی هایی صورت بدهیم . خلوص سنگ آهن چیزی ما بین 50 الی 62 درصد می باشد البته این درصد خلوص برای سنگ آهنی است که دانه بندی شده باشد در غیر این صورت برای انواع گندله ی آهن و یا کنسانتره ی آهن درصد خلوصی که اندازه گیری شده است چیزی در حدود 64 الی 69 درصد می باشد .

گندله سنگ آهن با روش احیا مستقیم:

سه نوع سنگ آهن داریم: سنگ آهن به حالت کنسانتره سنگ آهن دانه بندی شده و گندله ی سنگ

مناسب ترین مورد برای ایجاد آهن فلزی و برای استفاده در کوره های القایی و قوس الکتریکی گندله ی سنگ آهن می باشد.

گندله ی سنگ آهن چگونه به دست می آید؟

از کنسانتره ی آهن به علت دانه ریز بودن و شکل پودری ای که دارد نمیتوان در کوره های قوس الکتریکی استفاده کرد علت هم این است که ممکن است برای کوره مشکل ساز باشد و عملکرد کوره را دچار مشکل کند به همین دلیل با انجام فرایند هایی کنسانتره را به گندله سنگ تبدیل می کنند این گندله ها ابعادی در حدود 6 الی 25 میلی متر دارند و خلوصی که دارند در حدود 64 الی 66 درصد می باشد .

 

آنالیز نمونه گندله سنگ آهن:

آنالیز نمونه سنگ آهن
آنالیز نمونه گندله سنگ آهن

گندله ی آهن برای کوره ی بلند:

برای این که بتوانیم در کوره ی بلند از گندله ی آهن استفاده کنیم بایستی آن را به دو روش انجام دهیم:

  • می توانیم از گندله ی آهن به طور مستقیم برای کوره ی بلند استفاده کنیم .
  • می توانیم با روشی مستقیم گندله ی آهن را احیا کنیم تا بتوانیم از آن برای شارژ کوره های قوس الکتریکی و یا کوره ی القایی استفاده کنیم.
آنالیز آهن اسفنجی :

آنالیز آهن اسفنجی dri
آنالیز آهن اسفنجی dri

 

نحوه تولید آهن اسفنجی :

فرایند احیای مستقیم آهن:

احیای مستقیم یعنی فرآنید احیای آهن را انجام دهیم به گونه ای که نیازی به ذوب وجود نداشته باشد . در حالت کلی ترفند های تولید آهن اسفنجی در دو دسته ی کلی طبقه بندی می شود که به طور اجمالی به آن ها می پردازیم:

  1. تولید آهن اسفنجی با استفاده از گاز طبیعی
  2. تولید آهن اسفنجی با استفاده از ذغال سنگ

 

روش تولید آهن اسفنجی توسط گاز یکی از عمومی ترین ترفند های برای تولید آهن اسفنجی در جهان است . ممکن است برایتان جالب باشد کشور هند یکی از بزرگترین تولید کننده ها در زمینه ی آهن اسفنجی می باشد اما در این کشور 70 درصد آهن اسفنجی تولیدی با روش دوم یعنی به وسیله ی ذغال سنگ می باشد .

به زبان ساده تر می توانم برایتان اینگونه توضیح بدهم که روش منتخب در امر تولید آهن اسفنجی به منابع موجود در آن کشور بستگی دارد مثلا در کشور هند منابع ذغال سنگ زیاد می باشد.

  1. تولید آهن اسفتجی با استفاده از گاز طبیعی

این روش تولید خود شامل روش های متعدد زیر می باشد:

  • روش میدرکس ( midrex)
  • شیوه ی Purofer
  • فرآیند HYL
  1. تولید آهن اسفنجی با روش های بر پایه ی ذغال سنگ

این روش نیز شامل روش های متعدد می باشد :

  • DRC
  • Jingdal
  • SL/RN

 

روش دیگری که مختص بومی کشور خودمان ایران می باشد و در سطوح صنعتی بسیار موفق بوده و آزمایش خود را پس داده است روش پرد (PERRED) نام دارد که این روش مخفف عبارت Persian  Reduction می باشد .

روش های تولید آهن اسفنجی در ایران :

در کشور ایران تولید آهن اسفنجی به دو روش صورت می گیرد یکی پرد و میدرکس .

برای آشنایی با این دو روش به صورت اجمالی با ما همراه باشید:

تولید آهن اسفنجی به روش میدرکس:

امروزه یکی از پربازده ترین روش های تولید آهن اسفنجی فرآیند میدرکس است برای شیوه ی احیا مستقیم می باشد .

مبنای این شیوه روش گازی می باشد بر طبق این روش (میدرکس) عاملی که بسیار مهم می باشد و برای احیا از آن استفاده می شود.

گاز متان با فرمول شیمیایی CH4 می باشد اگر از گاز طبیعی برای تولید آهن اسفنجی استفاده کنیم مقدار متان موجود در این گاز حدود 85 درصد می باشد لذا در فرآیند میدرکس گاز طبیعی را می توانیم عامل احیا در نظر بگیریم در فرایند میدرکس قبل از این که گاز متان وارد محفظه ی کوره شود , گاز متان را به منطقه ای به نام واحد شکست منتقل می کنند و در آن جا فرآیند تجزیه که یک فرآیند شیمیایی است صورت می گیرد.

در فرایند تجزیه گار متان طی معادله ی شیمیایی زیر به دو عامل احیا تبدیل می شود کربن و هیدروژن:

CH4+CO2              2CO + 2H2

CH4+H2O              CO+3H2

در فرآیند احیای مستقیم گازی به روش میدرکس ماده ی اصلی شارژ کوره ی احیا گندله ی سنگ آهن می باشد روش پرکردن کوره از بالا به پایین می باشد در این حین گندله ی سنگ آهن را از بالای کوره به پایین می ریزند . در این حین طی فرایند دمی گاز احیا کننده را به طور مستقیم وارد کوره می کنند تا در داخل کوره با گندله ی سنگ آهن برخورد کند و عمل احیا انجام گیرد سپس آهن اسفنجی تولید می شود.

نهایتا به طور کلی معادلات فرآیند احیای مستقیم آهن به شکل زیر می باشد:

3Fe2O3+ H2(CO)               2Fe3O4+H2O(CO2)

2Fe3O4+2H2(CO)                 6FeO+2H2O(CO2)

6FeO+6H2(CO)                 6Fe+6H2O(CO2)

 

فرآیند احیا را در دمای منفی 1000درجه ی سانتی گراد انجام می دهند محدوده ی دمایی مناسب بین 920 الی 850 می باشد .

بازدهی تولید آهن اسفنجی با روش میندرکس :

بازدهی تولید آهن اسفنجی با روش میندرکس بالا می باشد غالبا درصد آهن احیا شده در گندله سنگ آهن 92 الی 96 درصد می باشد . علل این که این روش احیا یکی از پر کاربرد ترین ها می باشد این است که اولا بسیار ساده می باشد دوما تجهیزات ساده ای احتیاج دارد و علاوه بر آن تعمیرات مورد نیاز نیز ساده می باشد.

بدیهی است که هر روش هر چقدر نیز مزایا داشته باشد معایبی نیز خواهد داشت می توان معایب را این گونه نام برد که اول از همه می توانیم بگوییم که آهن اسفنجی حاصل از روش میدرکس سختی زیادی نسبت به سایر روش ها دارد عیب دیگر آن این موضوع می باشد: زمانی که از روش میدرکس برای تولید آهن اسفنجی استفاده می کنیم بایستی برای شروع فرآیند انرژی اولیه ی بالایی را درجهت ذوب نظر بگیریم.

دومین شیوه برای احیا به روش مستقیم روش احیا مستقیم گندله و تولید آهن اسفنجی به روش کشور ما متد پرد می باشد:

تولید آهن اسفنجی به شیوه ی پرد:

مهم ترین تفاوت های بین فرآیند پرد و میدرکس :

  • در بخش مرکزی کوره برای ورود گندله ی سنگ آهن یک منبع تغذیه ی دیگری اضافه می کنند تا عملکرد کوره افزایش یابد.
  • یکی از کلوخه شکن ها حذف می شود.
  • برای خوراک واحد احیا مستقیم گندله ی آهن یک لوله ی تزریق در مرکز کوره ایجاد می شود.

مهم ترین مزایای روش پرد نسبت به روش میدرکس در تولید آهن اسفنجی:

  • در این روش در رابطه با محیط زیست آسیب کمتری به آن وارد می شود زیرا میزان آلودگی کمتری در این روش تولید می شود.
  • با روش پرد در طول سال به ظرفیت تولید بالاتری می توان رسید.
  • هزینه های بهره برداری پایین می باشد لذا برای استفاده از این روش به سرمایه ی کمتری نیاز می باشد پس استفاده از این روش صرفه ی اقتصادی خواهد داشت.

هم اکنون در کشور ایران مجتمع هایی در زمینه ی تولید آهن فعالیت می کنند که از این روش برای تولید خود بهره می برند. مجتمع نی ریز غدیر ایرانیان و مجتمع فولاد شادگان از آن قبیل می باشند . شرکت همکار در این راستا با این دو مجتمع , شرکت طرح گستر جوان می باشد.

آنالیز آهن اسفنجی کارخانه ی نی ریز غدیر ایرانیان:

آنالیز اهن اسفنجی نی ریز غدیر ایرانیان
آنالیز اهن اسفنجی نی ریز غدیر ایرانیان

 

آهن اسفنجی با تعداد کربن کم:

آهن اسفنجی ماده ی اولیه برای دو نوع کوره :کوره ی قوس الکتریکی و کوره ی القایی می باشد. آهن اسفنجی که برای این دو نوع کوره استفاده می شود با توجه به ویژگی های کوره ها متفاوت و متنوع می باشند. برای همین دلیل دو نوع آهن اسفنجی برای این دو نوع کوره استفاده می شوند آهن اسفنجی پر کربن و کم کربن که از آهن اسفنجی پر کربن برای شارژ کوره های قوس الکتریکی استفاده می شود و از آهن اسفنجی کم کربن برای کوره های القایی مورد استفاده قرار میگیرند .

حال به سراغ بررسی ویژگی های هر دو نوع آهن اسفنجی می پردازیم:

 

آهن اسفنجی پر کربن:

 

آنالیز آهن اسفنجی پر کربن
آنالیز آهن اسفنجی پر کربن

آنالیز آهن اسفنجی کم کربن:

آنالیز آهن اسفنجی کم کربن
آنالیز آهن اسفنجی کم کربن

البته برای تشخیص این که کدام نوع از آهن اسفنجی برای تولید مناسب است علاوه بر اهمیت نوع کوره بایستی به نوع شمشی که قرار است تولید کنیم نیز اهمیت کافی داده شود مثلا برای تولید چدن آهن اسفنجی مورد استفاده بایستی تعداد کربن زیادی داشته باشد.

بریکت گرم آهن اسفنجی:

انواع آهن اسفنجی به چهار دسته تقسیم میشود که به آن ها می پردازیم:

  • بریکیت گرم آهن اسفنجی
  • بریکیت سرد آهن اسفنجی
  • آهن اسفنجی گندله
  • بریکیت نرمه آهن اسفنجی

آهن اسفنجی چیست:

پس از فرآیند احیا مستقیم بدون انجام هر نوع فراوری ثانویه محصول تولیدی را آهن اسفنجی می گویند .

بریکیت آهن اسفنجی چیست :

در صورتی که آهن اسفنجی را فشرده سازی کنیم نوع فشرده ی آن را بریکیت اهن اسفنجی گویند.

هدف از تولید بریکیت و بریکیت زنی بر روی آهن اسفنجی این می باشد تا حمل و نقل این نوع از محصول آسانتر انجام شود و این محصول قابلیت انبار داری را پیدا کند. آهن اسفنجی به علت داشتن درصد بالای تخلخل امکان مشتعل شدن و اکسیداسیون برای آن بسیار بالا می باشد لذا برای کاهش این خطرات آن را بریکیت زنی می کنند .

بهترین روش حمل و نقل آهن اسفنجی :

حمل و نقل داخلی و عرضه در داخل کشور با مسافت کم را میتوان به حالت اسفنجی انجام داد ولی برای انجام صادرات لازم است تا بریکیت سازی صورت گیرد البته در صورتی که لازم باشد تا به حالت اسفنجی برای مسافت های دور استفاده شود می توان از بسته بندی جامبوبگ استفاده شود . بریکیت صادراتی گرم حاصل از آهن اسفنجی یکی از بهترین گزینه ها برای عرضه به حالت صادراتی می باشد.

بریکیت زنی مواد آهن اسفنجی بسیار پرهزینه می باشد ولی با وجود مزایای بریکیت سازی در مقابل حذف مشکلات و افزایش راندمان از این طریق به بریکیت سازی توصیه شده و از لحاظ هزینه توجیه اقتصادی مناسب شده است.

سه نوع بریکیت آهن اسفنجی داریم:
  • بریکیت نرمه آهن اسفنجی
  • برکیت گرم آهن اسفنجی
  • بریکیت سرد آهن اسفنجی

تقسیم بندی فوق بر اساس درجه ی حرارت ورودی در خط بریکیت زنی می باشد و تفاوت مواد اولیه در بریکیت می باشد .

بریکیت گرم آهن اسفنجی و بریکیت سرد آهن اسفنجی از خود آهن محصولات آهن اسفنجی تولید شده اند .

تفاوت بین این سه نوع بریکیت در میزان دمای تولیدی می باشد مثلا در بریکیت سرد میزان دمای مورد نیاز درجه ی محیط می باشد ولی در بریکیت گرم از دمای 650 درجه ی سانتی گراد استفاده می شود و بریکیت نرمه آهن اسفنجی نیز حاصل از بریکیت سازی موارد ضایعات کارخانه در روش احیای مستقیم میباشد حاصل می شود.

تولید بریکیت آهن اسفنجی:

در کشور ایران واحد های تولیدی زیادی با روش احیای مستقیم مشغول فعالیت هستند ایران به همراه کشور هند می توان گفت از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان آهن اسفنجی می باشند همچنین کشور ما در کنار کشور هند از تولید کنندگان بریکیت آهن اسفنجی گرم محسوب می شوند ایران علاوه بر تولید بریکیت گرم و آهن اسفنجی  آن ها را در بازار های جهانی متعدد صادر می کند کشور های خریدار مثل عراق سوریه ویا ترکیه می باشد.

امروزه با افزایش واحد های تولید آهن اسفنجی در سال جاری میزان تولید آن نیز افزایش یافته است  و علاوه بر آن  قابل بهره برداری نیز می باشد .

راه های ارتباطی با شرکت گسترش تجارت پولاد تکین جهت سفارش و خرید:

از طریق شماره تماس : 09141063657 نیما گوگانی

 

مطالب مرتبط

ارزش گذاری کنسانتره و گندله

ahan_root

بررسی شارژ آهن اسفنجی در کوره های قوس الکتریکی از منظر میزان تولید و مصرف انرژی

ahan_root

 ایران در جایگاه سوم رشد تولید فولاد

ahan_root

دیدگاه خود را بنویسید