گسترش تجارت پولاد تکین طلا
Image default
آهن فولاد کنسانتره گرانول آهن گندله آهن وبلاگ

کاربرد سنگ آهن در صنایع فولاد و فولادسازی – گرانول | کنسانتره | گندله

پولاد تکین طلا تامین کننده آهن اسفنجی , گندله آهن , فرو سیلیکومنگنز , ضایعات آهن , شمش فولاد و میلگرد

معمولا سنگ آهن به سه شکل در صنایع فولاد و فولادسازی کاربرد دارد:

  1. گرانول
  2. کنسانتره
  3. گندله

سنگ آهن در فولاسازی
سنگ آهن در فولاسازی

تولید گرانول

سنگ آهن دانه‌بندی شده یا گرانول به دو صورت دانه ریز و دانه درشت تولید می‌گردد. در فولادسازی ابتدا برای تولید گرانول، سنگ آهن طی چند مرحله خرد می‌شود. دانه‌های سنگ آهن تا ۱۰ میلیمتر دانه ریز و ۱۰ تا ۳۰ میلیمتر دانه درشت هستند. عیار آهن دانه‌بندی شده در محدوده ۵۷ الی ۶۳ درصد می‌باشد. از آهن به شکل دانه بندی شده برای تغذیه کوره بلند استفاده می‌کنند.

تولید کنسانتره

شکل دیگری از آهن که در فولادسازی کاربرد دارد، کنسانتره است. کنسانتره به ماده متراکم می‌گویند و ابعاد آن در حد میکرون می‌باشد. برای تولید کنسانتره، سنگ آهن مراحل مختلفی را طی می‌کند. این مراحل به ترتیب شامل خردایش، آسیاب کنی، پرعیار سازی و آبگیری می‌شود. در حقیقت سنگ آهن کم عیار را کنسانتره می‌کنند تا بتوانند از آن در تولید گندله استفاده کنند.

تولید گندله

به گلوله‌های تولید شده از سنگ آهن و مواد افزودنی دیگر، گندله گفته می‌شود. به عبارتی به کمک فرآیند آگلومراسیون کنسانتره و کانی‌های ریز دانه، گندله تولید می‌گردد. ابعاد این گلوله‌های آهنی در محدوده ۹ تا ۱۶ میلیمتر می‌باشد و ساختار متخلخلی دارد. در گندله سازی پس از آماده کردن کنسانتره، آن را با مواد مختلفی مثل بنتونیت، آهک، آب و سیمان مخلوط می‌کنند. در نهایت گلوله‌ها آماده شده خام را می‌پزند. پس از پخت گندله‌ها باید به صورت کنترل شده خنک شوند تا ترک ایجاد نشود. در آخر از گندله برای صنایع فولاد و فولادسازی استفاده می شود

 

مطالب مرتبط

روشهای قیمت گذاری ضایعات آهن

ahan_root

عوامل تاثیرگذار بر قیمت شمش آهن را بشناسید

ahan_root

ضایعات سنگین و انواع آن ها

ahan_root

دیدگاه خود را بنویسید