ایران در جایگاه سوم رشد تولید فولاد سال 2020 جهان
جمهوری اسلامی ایران در سال 2020 در زمینه رشد تولید فولاد جایگاه سوم جهانی را پس از ازبکستان و مولداوی، به دست آورده است.براساس آمار ارائه شده توسط انجمن جهانی فولاد، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در زمینه تولید فولاد در سال 2020 میلادی پس از ازبکستان و مولداوی، جایگاه سوم جهانی را به خود اختصاص داده اند.
همچنین در سال 2020 مجموع تولید شمش فولاد در ایران به بیش از بیست و نه میلیون تن ارتقا پیدا کرد. با این حال ایران در دهمین جایگاه تولیدکننده فولاد جهان باقی ماند.البته لازم به ذکر است علاوه بر اینکه ایران، در سالهای اخیر جایگاه دهمین تولید کننده فولاد جهان را دارا می باشد، عنوان و رتبه نخستین تولیدکننده خاورمیانه را نیز کسب نموده است.
برای مطالعه بیشتر:بازار بزرگ و رقابتی بازیافت فلزات
با توجه به آمار ارائه شده توسط انجمن جهانی فولاد، در رابطه با میزان تولید فولاد، در طی سال 2020 میلادی را می توان به اختصار چنین بیان نمود
بدین صورت که، متوسط رشد تولید 64 کشور عضو این انجمن کاهش 9 دهم درصدی را نشان می دهد. یعنی رشد تولید حدود یک میلیارد و هشتصد و بیست و پنج میلیون تن برآورد شده است، این در حالی است که تولید سال 2019 یک میلیارد و هشتصد و چهل و شش میلیون تن بوده است.
در سال 2020، تولید فولاد ایران
به بیست و نه میلیون و سی هزار تن رسیده است، که در مقایسه با سال 2019 که تولیدی حدود ییست و پنج میلیون و ششصد هزار تن داشته است، می توان گفت که رشدی قابل ملاحظه ای را شاهد بوده ایم.یکی از مهمترین دلایل رشد تولید فولاد کشور را را می توان توسعه و پیشبرد طرحهای فولادی با مشارکت بخش خصوصی را بیان نمود.ایران طبق رده بندی انجمن جهانی فولاد در جایگاه دهم تولید (در سال 2020) ایستاد که بالاتر از اوکراین، ایتالیا و مکزیک می باشد.برزیل نیز با سی و یک میلیون تن تولید فولاد در رتبه نهم قرار گرفته است.
در مدت مورد بررسی کشور مصر نیز با تولید هشت میلیون و دویست هزار تنی، همین میزان رشد را تجربه کرد. ازبکستان با رشد 42.6 درصدی و مولداوی با افزایش 18.7 درصدی به عنوان دو کشور عضو C.I.S در طول سال گذشته به ترتیب نهصد و پنجاه هزار و چهارصد و شصت و پنج هزار تن فولاد خام تولید کردند.
برای مطالعه بیشتر:اوراق کردن آهن آلات
یک ماهه پایانی سال 2020 و رشد 19.2 درصدی
ایران در ماه های پایانی سال گذشته ( 10 آذر لغایت 10 دی) رشد 19.2 درصدی، در تولید انواع شمش فولاد داشته است که به عبارتی افزون بر دو میلیون و ششصد هزار تن شمش فولاد تولید شده است. البته این میزان تولید با متوسط رشد تولید ماه دسامبر سال گذشته، حدود 5.8 درصد اعلام شده است. روی هم رفته تولید کل اعضای انجمن جهانی فولاد در ماه مزبور به صد و شصت میلیون و هشتصد هزار تن رسیده است.
برای مطالعه بیشتر:ضایعات بازیافت پذیر
کاهش تولید فولاد کشورهای آسیایی شاخص
چین که به عنوان بزرگترین تولیدکننده جهان در زمینه فولاد شناخته شده است، در مدت مذکور با رشد 5.2 درصدی، یک میلیارد و پنجاه دو میلیون میلیون تن فولاد خام تولید کرده است.هند و ژاپن را نیز به ترتیب با تولید نود و نه میلیون و پانصد هزار تن و هشتاد و سه میلیون و صد هزار تن جایگاه دوم و سوم جهانی را به خود اختصاص داده اند.
کره جنوبی، ژاپن و هند به عنوان کشورهای آسیایی شاخص صنعت فولاد به ترتیب با کاهش 6 درصد،16.2 درصد و 10.6 درصد، روند نزولی تولید را تجربه کردند.اتحادیه اروپا نیز با تولید 138 میلیون تن، متوسط کاهش 11.8 درصدی را به ثبت رساند اما دیگر کشورهای اروپایی با تولید 38 میلیون تنی، رشد 3.9 درصدی را تجربه کردند.
همچنین آمریکای شمالی با کاهش 15.5 درصدی، 101 میلیون تن فولاد خام تولید ثبت کرد و آمریکای جنوبی نیز با تولید 38 میلیون تنی، با کاهش 8.4 درصدی روبهرو شد.عربستان، قطر و امارات متحده عربی به عنوان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به ترتیب کاهش تولید 5.1 درصدی، 52.4 درصدی و 18.2 درصدی داشتند.
پیش از این اعلام شد میزان تولید شمش فولادی در 9 ماهه امسال برابر با رقم 23 میلیون و 26 هزار تن بوده است که نسبت به عملکرد دوره مشابه در سال 98، 20 میلیون و 468 هزار تن برآورد شده که در اصل افزایش 12 درصدی داشته است.
برای مطالعه بیشتر:ارزش گذاری کنسانتره و گندله