گسترش تجارت پولاد تکین طلا
Image default
ضایعات آهن وبلاگ

ضایعات سنگین و انواع آن ها

پولاد تکین طلا تامین کننده آهن اسفنجی , گندله آهن , فرو سیلیکومنگنز , ضایعات آهن , شمش فولاد و میلگرد

ضایعات سنگین و انواع آن ها

ضایعات آهن و قراضه‌ها را برای تولید فولاد استفاده می‌کنند. عمل تولید فولاد و ذوب ضایعات در واقع طی فرآیند‌های متفاوت و با استفاده از انواع متفاوتی از کوره‌ها انجام می‌شود.

کوره‌های ذوب را توسط ضایعات سنگین آهن و یا قراضه‌های سبک آهنی استفاده می کنند. ضایعات سنگین را ابتدا جمع آوری سپس انبار می‌کنند تا در زمانی مناسب آن‌ها را فرآوری کنند.

هدف از این متن ارائه‌ی دید کلی برای شما در جهت تشخیص آسوده‌ی شما در رابطه با این موضوع که چه ابزارآلاتی از آهن سنگین تشکیل شده‌اند و برای استحال ضایعات از کدام نوع آهن آلات می‌توان استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:

مدرن ترین روش تفکیک ضایعات آهن

قراضه اهن
قراضه اهن

دسته‌بندی انواع ضایعات آهنی

لوازم فرسوده آهنی و قدیمی یکسری ضایعاتی تولید میکنند این قراضه‌ها از خصوصیات متنوعی تشکیل شده اند. دسته‌بندی این مواد و ضایعات بر حسب این موارد می‌باشد و این ویژگی‌ها منجر به دسته‌بندی آن‌ها در انواع متنوعی میشوند. هر کدام از این طبقه‌بندی‌ها مربوط با نوعی از آهن می‌باشند که موارد مصرفی متفاوتی نیز دارند.

به طور عمده دسته‌بندی ضایعات آهنی بر حسب دو نوع شاخص ویژگی‌های فیزیکی و کیفیت انجام میشوند.

ضایعات آهن بر اساس خصوصیت فیزیکی
ضایعات آهن بر اساس خصوصیت فیزیکی

ضایعات آهن بر اساس خصوصیت فیزیکی

قراضه‌های آهنی را بر حسب خصوصیت فیزیکی چگالی یا دانسیته به ۳ دسته‌ی کلی طبقه‌بندی میکنند:

  1. ضایعات سبک آهن ۱و۲

وزن متوسط این آهن آلات را در بازه‌ی ۰.۵تا ۰.۸ تن بر مترمکعب تقسیم‌بندی میکنند.

  1. ضایعات متوسط آهن ۱و۲

این نوع از ضایعات آهن وزنی در حدود ۰.۸ الی ۱.۰ تن بر متر مکعب دارند.

  1. ضایعات سنگین آهن ۱و۲

این نوع ضایعات وزن مخصوص ظاهری بیشتر از ۱.۰ دارند.

در ادامه‌ی این مقاله به توضیحاتی در رابطه با یکسری موضوعات مثل: ضایعات سنگین آهن چیست؟ نحوه‌ی استفاده و کاربرد آن‌ها چگونه است؟ علاوه بر آن به توضیحاتی در رابطه با کوره‌های ذوب می‌توان دست آورد.

ضایعات سنگین آهن ۱:

برای این که بتوانیم ضایعات را به این شکل نام‌گذاری بکنیم باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که طبق استاندارد‌های بین الملل در رابطه با این قطعات باشند. زیرا این گونه استاندارد‌ها تعیین کننده‌ی این موضوع هستندکه قطعات قراضه‌های آهنی که ضخامتی حدود ۱.۴ و یا بیشتر از این اندازه داشته باشند و سایز آن‌ها مقداری در حدود ۲۴*۶۰ باشد در زمره‌ی ضایعات سنگین آهن نوع ۱ قرار میگیرند.

چگالی این دسته از ضایعات نسبت به ضایعات دسته دوم به گونه‌ای بیشتر می‌باشد. همانطور که در بالا نیز ذکر کردیم وزن حدودی ضایعات سنگین آهنی مقداری در حدود یک تن یا بیشتر از یک تن می‌باشند و هم چنین چگالی و دانسیته‌ی آن‌ها ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.

ضایعات سنگین 1
ضایعات سنگین 1

مواد اولیه‌ی قراضه‌های سنگین آهن ۱:

  • ضایعاتی که از پرس بدنه‌ی یخچال، ماشین لباسشویی و امثال این گونه ابزار‌های فلزی.
  • ۲نوع از فلزاتی که از جنس فولاد هستند مثل فلزات حجیم و یا توپر مثل انواعی از میلگرد‌ها.
  • تیرآهن و انواع دیگری از پروفیل‌هایی که فرسوده هستند.
  • برخی از انواع میله‌هایی از جنس فولاد مثل لوله‌های آب و فاضلاب.
  • انواع نبشی قراضه.
  • قطعات پرسی از خودروهایی که فرسود شده‌اند.
  • صفحاتی که جنس آن‌ها فولادی است و ضخیم می‌باشند.

ضایعات سنگین آهن ۲

ضایعات سنگین آهن ۲ طبق دستورالعمل‌هایی که استانداردهای بین المللی برای ما تعیین می‌کنند، قطعاتی که از جنس آهن و گالوانیزه‌ی سیاه می‌باشند و اندازه‌ی آن‌ها کمتر از ۱۸*۶۰ می‌باشد ضخامتی بیشتر از ۱.۸ اینچ دارند را شامل می‌شود.

این قطعات را در کارخانجات به کوره‌های ذوب منتقل می‌کنند و پس از انجام یکسری فرایند‌های متفاوت از آن‌ها برای تولید فولاد استفاده می‌کنند.

ضایعات آهن سنگین
ضایعات آهن سنگین

مواد تشکیل دهنده‌ی ضایعات سنگین آهن ۲

  • مواد حاصل از برش چهارچوب درب ساختمان‌ها برش پروفیل، قراضه‌هایی هستند که از آن‌ها برای تولید ضایعات سنگین آهن استفاده میشود.
  • زمانی که لوله‌های آهنی دچار فرسودگی میشود قراضه‌های تولیدی همان ضایعات سنگین آهن۲ هستند.
  • اسکلت فلزی که در سازه‌های ساختمانی و صنعتی از آن‌ها استفاده می‌شوند قراضه‌هایی ممکن است تولید کنند.
  • در فرایند ساختن در و پنجره‌ها مواد حاصل از برش آن‌ها انواعی از ضایعات هستند که به آن‌ها ضایعات سنگین آهن ۲ می‌گویند.
  • چهارچوب آهنی درب ساختمان‌ها.

موارد استفاده از قراضه‌های سنگین آهن

به منظور تولید محصولات فولادی و فولاداز ضایعات سنگین آهن وسبک آهن استفاده می‌شود به این منظور از دو ماده‌ی اولیه استفاده می‌شود که آن‌ها عبارت‌اند از قراضه‌هایی از جنس آهن و یا آهن اسفنجی می‌باشند.

روش تولید این محصولات فولادی به این صورت است که قراضه‌های آهنی و آهن اسفنجی را برای ذوب به کوره‌های ذوب منتقل می‌کنند در این کوره‌ها دماهایی بسیار بالا و یکسری شرایط خاصی را اعمال می‌کنند. تا از این طریق قادر به تولید فولاد مدنظر خود شوند پس از آن که فولادمذاب به دست آمد آن را درون قالب‌های مخصوص تزریق میکنندتا از این طریق به شمش‌های فولادی دست پیدا کنند.

از این قراضه‌های آهنی برای تولید محصولاتی از جنس فولاد استفاده می‌شود همانطور ذکر شد این قراضه‌ها به سه دسته تقسیم شده‌اند از هر کدام از این نوع دسته‌ها برای فراهم کردن محصولات فولادی استفاده می‌شود.

علل دسته‌بندی فولاد:

برای تفهیم بیشتر علل دسته‌بندی این سه نوع فولاد با ما همراه باشید:

در طی فرایند ذوب در کوره‌ها به طریقی این کوره‌ها اصطلاحا شارژ می‌شوند یا پر میشوند. این عمل توسط دستگاه‌هایی انجام می‌شود که این تجهیزات همان نوع جرثقیل‌هایی هستند. که جنس آن‌ها آهنربایی هستند و یا سبد‌های ویژه صورت می‌گیرد.

ابتدا برای شارژ کردن کوره‌ها از قراضه‌هایی که وزن آن‌ها سبک می‌باشد، استفاده می‌شود. البته همانطور که می‌دانید این قراضه‌های سبک و سنگین قبلا از یکدیگر تفکیک شده بودند. در ادامه به این موضوع باید اشاره کنیم که این موادی که در ابتدا وارد کوره‌ها ی ذوب میکنند. ضایعات سبک یا اصطلاحا نرم آهنی هستند که از قبل به حالت پرس شده در آمده بودند. پس از انجام این امور نوع دیگری از ضایعات را که سنگین وزن هستند و خالص ناخالصی و زنگ زدگی هستند را وارد این کوره‌ها میکنیم.

علت این که ابن ترتیب‌ها باید به صورت دقیق رعایت شوند این است. که اولا اگر قطعات سنگین و چگال‌تر را روی قطعات سبک و یا کم چگال بریزیم آسیب کمتری به دیواره‌های کوره‌ها وارد می‌شوند کمتر می‌شوند. چون ممکن است اگر قطعات سنگین را در ابتدا وارد این کوره‌ها کنیم به دیواره یکوره‌ها آسیب زیادی وارد شود دوما زنی که ضایعات سبک در لایه‌های زیرین قرار گرفته‌اند حجم کمتری را به علت فشار لایه‌های سنگین بالا اشغال میکنند چون فشرده می‌شوند.

موارد مصرف این قراضه‌های سنگین ۱:

1. تولید شمشال یا همان بیلت که همان شمش‌های فولادی می‌باشند.

  1. در کوره‌های القایی از آن‌ها برای بارگیری استفاده می‌شوند.

موارد مصرف ضایعات سنگین ۲:

۱. از آن‌ها برای شارژ کوره‌های قوس در کنار آهن اسفنجی

  1. تولید فولاد به همراه ساختن انواع شمش‌های فولادی و انواع بیلت

هدف از این متن آشناسازی شما با انواع ضایعات سنگین آهن و همچنین استفاده از انواع ضایعات آهن در امر تولید فولاد در کارخانجات بود.

همچنین باید به این نکته نیز توجه کنیم که امر جمع آوری فولاد و خرید به این صورت است که کارخانجات برای تامین قراضه‌های خود این قراضه‌ها را از مراکزی که ضایعات را جمع آوری میکنند خریداری میکنند. همچنین با استفاده از این ضایعات آهنی و بازیافت و تفکیک آن‌ها باعث حفظ منابع سرمایه‌های ملی می‌شوند. منظور از این سرمایه‌ها سنگ آهن و منبع انرژی و هزینه‌های مصرفی هستند.

مطالب مرتبط

دقیق ترین پیش بینی قیمت آهن در سال ۱۴۰۰

ahan_root

روش های احیای مستقیم آهن اسفنجی

ahan_root

ارزش گذاری کنسانتره و گندله

ahan_root

دیدگاه خود را بنویسید